MesterVindu Strømkalkulator: Så mye strøm sparer du med vindusbytte

Høye strømpriser gjør det ekstra lønnsomt å bytte vinduer i boligen din. Mestervindu har en egen strømkalkulator, som viser hvor mye du kan spare med nye vinduer. 

Gamle vinduer slipper ut mye strøm, som fort kan bidra til å gjøre strømregningen ubehagelig stor. Et mer energieffektivt hus sparer strøm og å bytte vinduer er den raskeste og enkleste måten å få et mer energieffektivt hus. Vi i Mestervindu lar deg beregne hvor mye du penger du kan spare med nye vinduer. 

Beregn hvor mye strøm du kan spare

Med Mestervindu sin strømkalkulator kan du enkelt sjekke hvor mye du kan spare. Kalkulatoren beregner en estimert U-verdi på vinduet du velger, og viser hvor mye du vil spare i strømutgifter hvis du bytter til dette vinduet. U-verdi er et mål på varmetapet et vindu har, og dess lavere U-verdi dess mindre varmetap har vinduet. Et vindu med lav U-verdi isolerer godt, og å bytte fra et vindu med høy U-verdi til et med lav vil gi en stor besparelse på strømregningen. 

For å gjøre kalkulatoren enkel i bruk tar den utgangspunkt i et referansevindu. Det er et standard vindu på 123 x 148 cm. Du vil spare litt mindre enn det strømkalkulatoren oppgir om du har et mindre vindu, og litt mer om du har et større vindu. 

Tolags- eller trelagsglass?

Er du usikker på om du skal velge tolags- eller trelagsglass i de nye vinduene, så er vårt råd helt klart: Prisforskjellen mellom 2-lags og 3-lags er forholdsvis liten, og du tjener raskt inn denne. Som tommelfingerregel er et trelagsglass minst 30%mer effektivt. I tillegg til får du høyere komfort, og et mer behagelig inneklima.

Hvordan få et mer energieffektivt hus?

Det er flere tiltak du kan gjøre for å få et mer energieffektivt hus. Du kan etterisolere, og bytte dører og vinduer. Å bytte vinduer er det enkleste av disse tiltakene, og også det som har størst effekt. Vår erfaring er at hvis du låner penger for å bytte vinduer i huset ditt, vil det du sparer i strøm dekke lånekostnadene. Det finnes også gode støtteordninger og gunstige lån til deg som ønsker et mer energieffektivt hus.

Søk Enova-støtte til vindusbytte

Enova gir støtte til det de kaller oppgradering av bygningskroppen, og privatpersoner kan få opptil 150 000 kroner i støtte. Du kan for eksempel søke støtte til etterisolering av vegger, og oppgradering av tak, kledning og vinduer.  

Her kan du lese mer om Enovas støtte, og hvordan du kan søke.

Mange banker tilbyr grønne lån med lavere rente hvis du gjør boligen din mer energieffektiv. Det kan derfor være lurt å ta en prat med banken for å sjekke om du kan få bedre betingelser på lån når du skal bytte vinduer i boligen din.

Guide
Header_Bytte-Glassliste

Bytte Aluminium Glasslister

Du kan lett bytte aluminium glasslistene på dine MesterVinduer. Denne guiden viser deg hvordan du gjør dette i noen enkle skritter. Bytte-av-glasslister-2022-1Last ned
Guide
Monterer skyvedør

Skyvedør – Demontere aktiv felt

Skyvedører er tunge! Selv bare ett av dørfeltene kan veie over 100 kg. Skal du skifte en skyvedør må du jobbe trygt og bruk verneutstyr/sikring. Ved montering av en skyvedør…
Guide
MesterVindu monteringsbeslag

MesterVindu monteringsbeslag

Innhold: 8-stk beslag + 32-stk skruer. Før skyvedøren løftes inn i vegghullet, skrue fast de 8-stk beslagene på karmens utside slik at de stikker inn i rommet. (4-stk på hver…

Hvordan kjøpe vindu på nett?

Når du bestiller Mestervindu på nett kan du gå gjennom valg og muligheter i ro og mak hjemme. Du får god oversikt over løsninger og muligheter, og pris på det…
Glass

Velg glass til vindu og dør

Ved valg av vinduer og dører spiller glasset en vesentlig rolle. Vinduet eller dørens isolasjonsevne og støydemping er faktorer som i stor grad avgjøres av glasstypen. I tillegg kan moderne…
Energi
Hero_Spar støm

Spar strøm

Dagens byggestandard stiller store krav til energi og miljø. Det settes helt spesifikke krav til varmetap og isolasjon som alle deler av huset må oppfylle. Vinduene og dørene er kanskje…