Hvordan kjøpe vindu på nett?

Når du bestiller Mestervindu på nett kan du gå gjennom valg og muligheter i ro og mak hjemme. Du får god oversikt over løsninger og muligheter, og pris på det du velger underveis. Hvis du lurer på noe er vi aldri langt unna. For raskt svar kan du kontakte oss på chat, som du finner nederst i høyre hjørne. Du kan også nå oss på telefon og e-post.

Er det trygt å handle vindu på nett?

Mestervindu er produsert i Norge, og er tilpasset norske forhold og byggetekniske standarder. Vi har tenkt på det du trenger når du bestiller vindu, og leder deg gjennom bestillingsprosessen. På den måten er du sikret å få et vindu som passer dine ønsker, behov og budsjett. Det er mange hensyn å ta når du skal velge vindu.

Hvilke vinduer trenger jeg?

Før du bestemmer deg for vindu bør du ta en grundig gjennomgang av hva du trenger, og hvilke krav som stilles til vinduene dine. 

Det er mange ting det er lurt å avklare på forhånd, som hva du ønsker å oppnå med å skifte vindu. Er det strømsparing, fasadeendring, er du ute etter et mer praktisk og sikkert vindu, eller kanskje du bygger helt nytt? Ofte skal et vindu dekke flere av disse behovene. Funksjoner som solskjerming, selvrensing eller støydemping kan være tillegg som er aktuelt for deg. I nettbutikken vår velger du enkelt mellom disse funksjonene og de spesifikasjonene som passer deg. 

Mange er opptatt av strømsparing og U-verdi. Mestervindu har avanserte dataprogrammer som beregner U-verdien i alle produktene i en ordre vi registrerer. Vi garanterer at alle bestillinger leveres med ordrebekreftet gjennomsnittlig U-verdi, og med dokumentasjon på dette. Les mer om U-verdi og hvordan du kan spare strøm her. 

Hvilken åpningstype skal jeg velge?

Etter noen år har du gjerne blitt vant til hvordan vinduene i huset åpnes. Når du skal handle nye vindu, gir det en mulighet til å velge mellom forskjellige åpningstyper. Mestervindu leverer med toppsving, sidehengslet, topphengslet, fastkarm, kombinasjoner og spesialvindu. Det er altså mye å velge mellom, alt etter hvilke funksjoner og stil du ønsker, og hvor i huset vinduet skal plasseres. Våre ulike åpningstyper finner du i vår nettbutikk.

Hvilken stil ønsker jeg? 

Våre vinduer kommer i ulike stiler og utførelse: Klassisk, moderne og fin gammel. Hva du bør velge kommer an på hvilket uttrykk du ønsker. Kanskje er det moderne funkis med store glassflater, eller et eldre hus der du vil bevare byggestilen og bruke fin gammel? Du vil alltid kunne finne et MesterVindu som passer til ditt prosjekt.

Vinduer klare for montering

Det er mange som bestiller vindu uten å være klar over hva som er standard og hva som er tilvalg når de bestiller. Mestervindu er en norsk vindusfabrikk med lang erfaring. Vi gjør det så enkelt som mulig for deg som kunde, og leverer vinduer som er klare til montering. 

Det betyr at vi har som standard det som hos en del andre leverandører er tilvalg. For at vinduet skal monteres i vegg må det være klargjort med skruehull. Hullformatering i vindu er integrert i vinduene våre. De leveres også med spor for utforing, slik at det er klart til å settes i vegg. 

Hvordan måler jeg størrelse på vindu?

Hvis du skal skifte vindu selv, er det viktig å måle riktig før du bestiller. Du måler bredde og høyde fra ytterkantene av rammen. 

OBS! Mange ønsker å slippe å ta ned listverket for å måle, men det er mange fordeler med å gjøre det. Når du fjerner listverket får du nøyaktige mål, og et vindu i helt rett størrelse. Det er enklere å montere, og ikke minst vil et vindu i rett størrelse være mer energieffektivt. 

Vi leverer også spesialproduserte vinduer, skreddersydd til ditt behov. Ta kontakt med våre rådgivere på chat (nederst i høyre hjørne) hvis du vil diskutere ditt prosjekt. 

Hvor lang leveringstid er det?

Fordi Mestervindu har produksjon i Norge har vi kortere leveringstid enn mange andre.

Mestervindu leverer vinduer til hele landet. Når du bestiller vinduer på nett får du en ordrebekreftelse fra oss, som forteller deg dato vinduene er klare fra vår fabrikk. 

Når vinduene sendes fra oss, tar det normalt aldri mer enn maks 1 uke før de er levert.

Hvilke betingelser gjelder når jeg handler vindu på nett?

Det er trygt å handle vindu på nett. Du kan lese mer om våre salgs og leveringsbetingelser her. Mestervindu har et samarbeid med Klarna, noe som lar deg velge hvordan du skal betale og som sikrer trygg betaling. 

Mestervindu gjør bestilling av vindu på nett til en trygg prosess, der vi hjelper deg med det som er viktig for et godt resultat. Det er når vinduet er ferdig montert at du virkelig skal være fornøyd. Og akkurat som når du bestiller vinduer, er vi her for deg hvis du lurer på noe som gjelder montering, bruk og vedlikehold av dine nye Mestervindu. 

Guide
Header_Bytte-Glassliste

Bytte Aluminium Glasslister

Du kan lett bytte aluminium glasslistene på dine MesterVinduer. Denne guiden viser deg hvordan du gjør dette i noen enkle skritter. Bytte-av-glasslister-2022-1Last ned
Guide
Monterer skyvedør

Skyvedør – Demontere aktiv felt

Skyvedører er tunge! Selv bare ett av dørfeltene kan veie over 100 kg. Skal du skifte en skyvedør må du jobbe trygt og bruk verneutstyr/sikring. Ved montering av en skyvedør…
Guide
MesterVindu monteringsbeslag

MesterVindu monteringsbeslag

Innhold: 8-stk beslag + 32-stk skruer. Før skyvedøren løftes inn i vegghullet, skrue fast de 8-stk beslagene på karmens utside slik at de stikker inn i rommet. (4-stk på hver…
Glass

Velg glass til vindu og dør

Ved valg av vinduer og dører spiller glasset en vesentlig rolle. Vinduet eller dørens isolasjonsevne og støydemping er faktorer som i stor grad avgjøres av glasstypen. I tillegg kan moderne…
Energi
Hero_Spar støm

Spar strøm

Dagens byggestandard stiller store krav til energi og miljø. Det settes helt spesifikke krav til varmetap og isolasjon som alle deler av huset må oppfylle. Vinduene og dørene er kanskje…